Glæd jer! Verdens bedste fodboldspiller er tilbage

Glæd jer! Verdens bedste fodboldspiller er tilbage

Efter næsten 2 år ude er norske Ada Hegerberg klar til at generobre pladsen som verdens bedste fodboldspiller, og er måske tilbage i startopstillingen mod Bayern München i aften.

Ada var på toppen af karrieren, da det forreste korsbånd sprang under træning i januar 2020. Imponerende 282 mål in 271 kampe, heriblandt rekorden på 53 mål i Champions League. Og det blot i en alder af 24 år. Anerkendelsen strømmede ind fra alle sider og Ada Hegerberg stod helt naturligt øverst, da kvindernes Ballon dÓr i 2018 blev uddelt for første gang. Til overrækkelsen spurgte værten om Ada ville danse og om hun kunne twerke, hvilket helt berettiget skabte furore, og viste den sexisme kvindefodbolden stadig kæmper imod.

Bevidst om, at med berømmelsen følger en platform og en stemme, der kan skabe forandringer, står Hegerberg forrest i kampen for kvindefodboldens anerkendelse. Mest kendt for fravalget af det norske landshold i protest over forbundets mangelfulde investering i pige- og kvindefodbold.

Nu er Ada Hegerberg tilbage. Med små indhop i de sidste seks kampe, er formen bygget op, og det kulminerede i weekendens topkamp mod PSG. Ada fik det sidste kvarter og scorede to mål i 6-1 ydmygelsen af ærkefjenderne.

Lyon kan sikre sig adgang til kvartfinalerne med et point i aften, mens de tyske mestre er anderledes pressede efter pointtabet mod Benfica i åbningskampen. Den omvendte kamp i sidste uge endte med et sent sejrsmål til Lyon efter en føringspause på 1-0 til Bayern ved halvleg.

Kampen kan ses her kl. 21 i aften: https://www.uefa.com/womenschampionsleague/match/2033748–bayern-vs-lyon/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *