Hvad kommer Arsenal med mod HB Køge?

De forkæler os i HB Køge. Først inviterer de til kamp mod verdens bedste klubhold Barcelona og i dag kommer øjeblikkets bedste engelske hold Arsenal på besøg. Arsenal er ubesejret i Womens Super League og scorer i snit og scorer i snit 3,83 mål pr. kamp og lukker kun 0,33 ind. Det er sandelig tidlig juleaften i år. Men hvad kan vi forvente os af dagens modstander? Lad os kigge.

Respektfuld modstander: Arsenal er advaret. De så Barcelona spare profiler og komme under pres mod et tændt dansk hold. Det sker ikke i dag. Arsenal starter sandsynligvis i stærkeste opstilling. I weekenden vandt de ubesværet 4-0 over Westham og sparede nøglespillere i anden halvleg

Højt pres: Arsenal har udgangspunkt i en 4-3-3 opstilling med højt og aggressivt pres. HB Køge får ingen ro til at spille bolden op, og skal passe på presfælderne, der sættes op. Når de erobrer bolden går det stærkt med mange løb omkring boldføreren.

Direkte spil: Jonas Eidevall kom til som manager i sommers fra Rosengård og har udskiftet sidste års tålmodige pasningspil med hurtigt og direkte spil i banens længderetning. Bolden spilles ofte op på Miedema, der trækker ned i banen eller via lange præcise bolde i bagrummet. Der er forsvarsgeneralen Leah Williamson og midtbane ankeret Frida Maanum, der fyrer de lange diagonaler af.

Målfarlige mellemrumsspillere: Midtbanen styres af de to små driblere, Mana Iwabuchi og Kim Little. Tobin Heath (skadet til dagens kamp) har vundet både VM og OL med USA. Hun udnævnte Kim Little til at være den bedste spiller hun nogensinde har spillet sammen med. I weekenden scorede Kim Little 2 mål og nåede op på mål nr 50 i ligaen. Begge spillere er gode i små rum, meget boldfaste og intelligente. Har øje for angribernes løb og fodrer dem med stikninger, men bryder også selv igennem kæderne og afslutter. Med et lavtstående HB Køge forsvar kommer truslen i høj grad fra de to.

Overlap i venstre side: Katie McCabe er netop kåret som månedens spiller i WSL og scorede også månedens mål. Hun spiller oftest venstre back, en meget offensiv en af slagsen, der kommer i overlap. Hun er også en fremragende wing, så vil ikke være overrasket, hvis hun skubbes frem på banen i anden halvleg.

Verdens bedste angriber: Miedema er en fuldkommen angriber. Hurtig, fysisk stærk, eminent godt hovedspil og afslutter med begge ben. Med 10 mål var hun suveræn topscorer i sommerens OL. Hun er i topform, men spares i øjeblikket både på klub- og landshold af frygt for, at hun brænder ud efter en sommer uden pause. Angrebskollegaen Beth Mead kom ikke med på Englands OL hold og bruger frustrationen herover som benzin til en ekstra indsats. Hun scorer efter behag nu. Lynhurtig, fysisk stærk angriber, der ofte trækker ind i banen og afslutter med højre ben. Sidste angriber er sandsynligvis Nikita Parris som kom til klubben fra Lyon i sommers. Hun har endnu ikke scoret i år og virket ude af form. I weekendens kamp viste hun dog meget af den kvalitet som tidligere vist i Lyon og Manchester City.

Forventet holdopstilling: Lydia Williams, Forsvar: Katie McCabe, Wubben-Moy, Leah Williamson, Noelle Maritz, Midtbane: Mana Iwabuchi, Frida Maanum, Kim Little, Angreb: Beth Mead, Vivi. Miedema, Nikita Parris

Kampen er udsolgt på stadion, men kan ses på uefa.com

Resultat: Kan desværre ikke se HB Køge få point eller hive et snævert nederlag hjem. Håber HB Køge kan holde stand i første halvleg. Kommer de hurtigt bagud, frygter jeg et nederlag på 4-6 mål.