Har HB Køge en chance imod Juventus?

Har HB Køge en chance imod Juventus?

Tirsdag d. 20. september kommer Juventus på besøg i Køge for at spille første kamp om en plads i Champions League gruppespillet. Juventus er femdobbelte italienske mestre og nåede helt frem til semifinalen i sidste års Champions League efter at have slået Chelsea ud af gruppespillet. En skræmmende, men ikke en usårlig modstander.

I Italien er der Juventus og alle de andre, eksemplificeret med en sejrstime på 36 kamp i træk henover næsten 2 år. I år er ligaen endelig blevet professionel, men Juventus har været det længe, så de 5 mesterskaber er landet uden stor konkurrence. I år satser Roma og Milan store summer og Juventus forstærker sig også. De hentede Gunnarsdóttir i Lyon og den hollandske angriber Beerensteyn i Bayern München. Lina Hurtig endte i Arsenal, men med talenterne Cantore og Carusa med i billedet er truppen stærkere end i sidste sæson.

Italiens landshold er bygget op omkring en stamme af Juventus spillere. Forsvaren Gama og angriberne Bonansea og Girelli har været med siden starten. Sammen med danske Sofie Junge var det rygraden på sidste sæsons mesterhold. taliens fiasko til EM er en identifikation på at mange af spillere nærmere sig slutningen af deres karriere. De fantastiske angribere Bonansea og Girrelli er henholdsvis 31 og 32 år og Gama topper med 33 år. Da Junge også har rundet de 30, så er et løbende generationsskifte på tegnebrættet hos Juventus.

Juventus er startet dårligt på sæsonen. I sidste uge fik de kun 3-3 mod Inter, der ellers aldrig volder problemer. Resultatmæssigt var de tilbage på sporet i fredag med 1-0 over rivalerne fra Roma. Men det var Roma der dominerede kampen. Peyraud Magnin i juventus-målet havde hele 10 redninger, hvilket er ny rekord for ligaen, mens Juventus kun havde 2 afslutninger på mål.

Bonansea, Gama og Junge er alle skadede, og med 3 spillere fra den solide akse ude af holdet, er det ikke så underligt, at udtrykket er lidt flagrende i øjeblikket. Junge er dog inkluderet i truppen, der rejser til Danmark i dag. Junge har kun startet en kamp i år, som midtstopper!!. Det tyder på at Gunnarsdóttir er den nye førstevalg på den centrale midtbane.

Mathilde Lundorf har endnu ikke tilkæmpet sig en stamplads. Sidste år startede hun som oftest i CL kampene, så forhåbentlig er hun med i morgen.

Med de mange skader til nøglespillere og indkøring af nye profiler, så får HB Køge næppe en større chance for at vinde over Juventus end i morgen. Når man taber, så lærer man. Er der sandhed i talemåden, så lærte HB Køge en masse af sidste års nederlag til Arsenal, Hoffenheim og Barcelona, og det må gerne komme til udtryk på Capelli Sport Stadion tirsdag kl. 18

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *