Preview Tjekkiet – Danmark

Preview Tjekkiet – Danmark

For præcis 4 måneder stivnede det tyske spil i Wales og Danmark fik en uventet chance for at kvalificere sig til sommerens OL, men et skadesramt dansk hold tog ikke i mod gaven. Et nederlag til Island satte et skidt punktum for et efterår, hvor Danmark i perioder spillede sprudlende og særlig i de første kampe under Jeglertz begejstrede publikum.

Nu er skuffelsen kommet på afstand og håbet vokset forud for EM kvalifikationen til næste års slutrunde i Schweiz. Vi er end i pulje med verdensmestrene fra Spanien, opkomlingen Belgien og dagens modstander Tjekkiet.

Startopstilling: Det meste af startopstillingen giver sig selv. Størst er tvivlen om Veje er i form til at starte. Hun har kun 2 x gange 15 min i benene efter en langvarig skade, men hun er Jeglertz første valg. Er hun ikke klar, så testede Jeglertz to alternativer af mod Østrig. Venstrebenede Pleidrup eller Obaze. Rykkes Obaze til venstre, så kommer Troelsgaard ind som den centrale midtstopper i opspillet. Møller har endnu ikke fået sit afgørende gennembrud på landsholdet, men hun fungerede bedre mod Østrig og viser storform for Real Madrid. Gejl og Bredgaard er alternativerne til Møller, men ingen af dem har imponeret for klubholdet på det seneste. På pressemøde var Jeglertz fuld af begejstring over Fossdalsa, så hun kan være kaninen på midtbanen, men mere sandsynligt med et indhop.

Hvor kan det gå galt? Det danske forsvar er normalt yderst solidt, men savnet af Sevecke og særligt gravide Boye kan ses. Læg dertil at Lene Christensen er ude med en skade. Problemerne er størst i opspillet. Obaze og Balisager er fremragende duelspillere, men ingen af dem har Boyes ro på bolden i det opbyggende spil. Jeglertzbold fungerer bedst, når forsvarsspillerne spiller igennem modstandernes pres, men Obaze og Balisager spiller hellere rundt om eller over presset. Og når de forsøger at følge gameplanen er afleveringerne ofte upræcise og leder til boldtab. Veje giver forsvaret en ny dimension ved hendes evne til at drible forbi presset, så forhåbentlig giver det lidt mere plads og ro til stopperparret.

Hvad taler for dansk sejr? Pernille Harder er i storform. Hun får masser af spilletid i Bayern og har været kampafgørende flere runder i træk. Harder er på vej mod den 8. sæson i træk, hvor hun vinder The Double med sit klubhold. En af årsagerne er, at hun gør medspillerne bedre og jeg håber og tror vi ser det samme med Danmark i aften. Individuelt og som hold er vi stærkere end Tjekkiet, så ud fra en almindelig styrkebetragtning burde Danmark vinde 3 ud af 4 gange

Tjekkiet kort: Tjekkiet er på vej ud af en langvarig spillemæssig krise, der blandt andet skyldes skader til nøglespillere, men nu kan de igen stille i nær stærkeste opstilling. Tjekkiet spillerstil ligner den danske. De forsvarer i en 4 back kæde og deres højre back rykker, i bedste Thøgersen stil, med frem, når de har bolden, så forsvaret går over i en 3 back kæde. Læg især mærke til nr. 10 Svitkova, der har en fortid i Chelsea. En dynamisk spiller som Tjekkiet gerne vil have på bolden. Hun har fart og gennembrudsstyrke. Det Tjekkiske holds styrke er fysikken og at mange af spillerne kender hinanden indgående, da de spiller for de to store Prag klubber.

Hvem vinder? Da sidste landsholdssamling fokuserede på træningsbanen er det svært at vide helt, hvor Danmark står. Kampe mellem to hold, der spiller samme system bliver ofte lidt låste, så forvent ikke det helt sprudlende spil fra starten, men mon ikke de mange timer på træningsbane, udmøntede sig i en plan B, så Jeglertz har flere værktøjer til at afgøre kampen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *